Hvězda sládků
Získali jsme prestižní ocenění "Hvězda sládků" za nejlepší péči o čepované pivo.
Jaké standardy jsou potřeba pro získání hvězdy?
Pivní desatero
🍺 KAM S NÍM? DO CHLÁDKU A DO ČISTA! Pivu nesvědčí teplo ani přílišná zima, optimální teplota pro skladování je mezi 5 - 10 stupni Celsia.
🍺 DOBRÉ JE JEN ČERSTVÉ A SPRÁVNĚ NASYCENÉ! Pro kvalitu piva a jeho čerstvost je důležitý tlačný plyn. Skvěle chutná jen to, které je čerstvé a správně nasycené.
🍺ČISTÉ TRUBKY JSOU ZÁKLAD! Bez čistých trubek nikdy hvězdné pivo nenačepujete.
🍺 SAPONÁTY NEPOUŽÍVÁME! Pivo pijeme ze sklenic a ty si zaslouží exkluzivní péči.
🍺 VÝČEP, BRÁNA PIVA K ZÁKAZNÍKOVI! Výčepní pult je srdcem každé hospody a musí svítit čistotou. Hvězdní hospodští se o něj pravidelně starají a udržují jej v perfektním stavu. Čistí jak výčepní hlavu, tak i kohouty a samotný výčepní pult.
🍺STŘÍDÁNÍ ZAKÁZÁNO: KDE JE PIVO, NENÍ LIMO! Důležité pravidlo pro hvězdné pivo: Nepouštět do pivních trubek slazené ochucené nápoje. Střídání je v pivnicích zakázané! Limonády totiž negativně ovlivňují kvalitu piva.
🍺DO CHLADNÉ, MOKRÉ SKLENICE, PROSÍM! Pivo se čepuje vždy do čisté, vychlazené a mokré sklenice.
🍺TEPLÉ, MĚLO BY SE VYCHLADIT! Všechny chutě v pivu vyniknou, pouze pokud je servírované za doporučené teploty. Ta se pohybuje kolem 7 stupňů Celsia (+/- 1 °C).
🍺 HOSPODSKÝ, NEJDŮLEŽITĚJŠÍ DEGUSTÁTOR! Hospodští v podnicích s Hvězdou jsou řádně proškoleni nejen v péči o pivo a výčepních dovednostech, ale také dobře vědí, jak má pivo chutnat. Pravidelně kontrolují jeho chuť i vůni. A čepují jen to, o kterém jsou přesvědčeni na 100 procent.
🍺 JEN Z ČERSTVÉHO SUDU! Správný hostinský sleduje, jak dlouho má naražené pivní sudy, a dá na doporučení, dokdy má pivo vyčepovat. Jen tak bude mít vždy maximální kvalitu. A nikdy nenabízí pivo starší, byť by ještě nebylo "prošlé".
🍻Přijďte ochutnat pivo z restaurace s Hvězdou do vychlazené, mokré sklenice s hustou pěnou.
#plzenskyprazdroj #hvezdasladku
